середу, 1 жовтня 2014 р.

«Бібліотека – територія єдності»

            Указом президента України від 14 травня 1998 року був заснований Всеукраїнський день бібліотек. Його святкування проходить щорічно 30 вересня.
Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства.
Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Бібліотекарі, допомагають читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Нині бібліотеки є тими інформаційними ланками, які поєднують читачів і управлінські структури, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для населення. Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства.

До Всеукраїнського дня бібліотек Великоберезнянською ЦРБ для своїх читачів було організовано День відкритих дверей «Бібліотек@ - твій шлях до пізнання», флеш – моб «Бібліотек@ - територія читання», книжкові виставки «Найбільші книги бібліотеки»  та «Бібліотека безмежна мудрість», виставка робіт кращих читачів бібліотеки, декламування  творів Т.Г.Шевченка «Шевченкова поезія в наших серцях», урочистості до Всеукраїнського дня бібліотек «Священний храм – де мудрість книг та щедрість серця».


Бібліотечними працівниками та читачами бібліотеки було організовано акцію «Шевченкова поезія в наших серцях», біля пам’ятника Т.Г.Шевченку де у їх виконанні прозвучали поезія Т.Г.Шевченка , «Реве та стогне Дніпр широкий» та Гімн України.




Продовжив свято флеш – моб «Бібліотек@ - територія читання» під час якого жителі Великоберезнянщини мали змогу познайомитися з виставками робіт кращих читачів бібліотеки та книжковими виставками «Найбільші книги бібліотеки»  та «Бібліотека безмежна мудрість».  Під час якого волонтерами та працівниками роздавалися запрошення в бібліотеку рекламні листівки та буклети про бібліотеку та її послуги.



Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек продовжилися у читальній залі районної бібліотеки. Привітати працівників бібліотек з їх професійним святом прийшли: обласний депутат, кандидат у депутати Верховної ради, наш земляк В.І.Чурей,  заступник голови РДА І.І.Мицьо, начальник відділу культури РДА Н.М.Глодан.





На свято бібліотекарів з музичним подарунком завітав фольклорний гурт «Березняни» керівник В. Опаленик, а також, так як бібліотека обслуговує читачів ромського населення привітати бібліотекарів завітала циганка Анжела (у виконанні М.Цигака).


Немає коментарів:

Дописати коментар