середу, 8 жовтня 2014 р.

Юристи відзначають своє професійне свято

День юриста, який щорічно відзначається – 8 жовтня, з’явився в календарі України відповідно до Указу Президента №1022/97 від 16.09.1997 г. Це свято, яке об’єднує юристів різних сфер діяльності ,що стоять на захисті прав и свобод українців.
Професійне свято людей, все життя яких підкоряється вислову «Знати право, служити праву, захищати право»,святкується щорічно 8 жовтня.
Для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли проходить процес розвитку правової держави в Україні, насамперед на правознавців покладаються надії та завдання утвердження принципу верховенства права, удосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення та підвищення правосвідомості і правової культури українців,незалежно від політичних перепитій в державі.
З державою все в порядку, — вважають юристи, — якщо її основний Закон, Конституція, не обмежує права і свободи громадян, а, навпаки, розширяє сферу цих свобод. В Україні, державі з правильно виписаній Конституції та не зовсім правильним застосуванням законів, професія юриста займає одне з найбільш необхідних місць.
У зв’язку з відзначенням 8 жовтня — Дня юриста, Великоберезнянське районне управління юстиції щиро вітає всіх юристів району, незалежно від займаної посади. Зичить всім здоров’я, щастя, сімейного благополуччя, професійного зростання, належної оплати праці та служіння на благо української держави.

Василь Шукаль

Немає коментарів:

Дописати коментар