четвер, 16 жовтня 2014 р.

В якому розмірі повинен нараховуватись аванс?

Виходячи з вимог ст.115 КЗпП України заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, установлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, і не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Як зазначено в ч. З ст. 115 КЗпП, розмір заробітної плати за першу половину місяця має бути не менше оплати за фактично відпрацьований час із розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника. Отже, у загальному випадку розмір заробітної плати за першу половину місяця (далі – аванс), має бути не менше 50 % тарифної ставки (посадового окладу) працівника за цей місяць. У цьому випадку йдеться про розмір заробітної плати за першу половину місяця, і фактично відпрацьований час визначається також за першу половину місяця, тобто за 15 календарних днів. Дата виплати авансу в цьому випадку на розмір авансу не впливає.
Необхідно враховувати, що при встановленні авансу інші нарахування, крім тарифної ставки (посадового окладу), а саме: премії, надбавки та інші заохочувальні та компенсаційні виплати, суми індексації зарплати, лікарняні, середній заробіток за період перебування на курсах підвищення кваліфікації тощо, не враховуються, а їх виплата здійснюється разом із другою частиною окладу за підсумками місяця у строки, установлені для виплати заробітної плати за другу половину місяця.
Таким чином, розмір авансу не може бути менше оплати за фактично відпрацьований час за першу половину місяця виходячи з посадового окладу з урахуванням зайнятості працівника. Зазначеною вище нормою визначено мінімальний розмір зарплати за першу половину місяця, що визначається виходячи із певної ставки (окладу). Слід зауважити, що цей мінімальний розмір у кожному місяці коливатиметься залежно від графіка роботи, виходів на роботу.

Головний державний інспектор праці ТДІзПП
у Закарпатській області
Н.І.Цапулич

Немає коментарів:

Дописати коментар