вівторок, 24 лютого 2015 р.

ПРО ПОДАННЯ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ПРО ГОСПОДАРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ

Відповідно до статті 14 Закону України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" підприємства (крім бюджетних установ) зобов’язані подавати державному реєстратору реєстраційної служби Великоберезнянського районного управління юстиції не пізніше, ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, фінансову звітність про господарську діяльність у складі балансу і звіту про річні фінансові результати.
Юридичні особи, що віднесені до категорії суб'єктів малого підприємництва відповідно до Господарського кодексу України, повинні подавати "Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва" за 2014 рік у складі форми № 1-М (Баланс) та форми № 2-М (Звіт про фінансові результати).
Решта юридичних осіб (крім бюджетних установ) повинні подавати звітність за 2014 рік у складі форм № 1 (Баланс) та форми № 2 (Звіт про фінансові результати).

Державному реєстратору звіти можуть подаватися особисто керівником або уповноваженою ними особою за довіреністю.
В разі подання звітності керівником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред’являється паспорт. Якщо звіти подаються особою, уповноваженою керівником  юридичної особи, державному реєстратору додатково пред’являється її паспорт та документ, що засвідчує її повноваження.
Крім того, звіти можуть надсилатися рекомендованим листом. При надсиланні звітності рекомендованим листом доцільно оформити опис вкладення. При цьому нотаріального посвідчення підписів на звітності не вимагається, як це передбачено частиною другою статті 8 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" для реєстраційної картки (заяви, повідомлення).
Кабінет державного реєстратора реєстраційної служби знаходиться за адресою: смт. Великий Березний, вул.Шевченка,27  ( І-й поверх, кабінет 112).

Державний реєстратор
О.Мешко

Немає коментарів:

Дописати коментар