пʼятниця, 24 травня 2024 р.

 


24 травня 🌾 День слов'янської писемності та культури 📖🖋️
Щороку ми вшановуємо пам'ять рівноапостольних Кирила і Мефодія, а також відзначаємо День слов’янської писемності й культури.
Це свято стало символом визнання великого внеску святих Кирила та Мефодія у розвиток слов'янської культури, освіти та писемності, вшановуючи спадщину та духовне надбання братів.
Цей день нагадує нам про важливість збереження та розвитку рідної мови, культури та духовності. Він підкреслює роль писемності у формуванні національної свідомості та культурної ідентичності.
В умовах глобалізації важливо пам'ятати про свої корені та культурну спадщину. Це свято спонукає нас до вивчення історії, мови та традицій нашого народу, а також до збереження та розвитку цих цінностей для майбутніх поколінь.
В Україні цей день відзначають відповідно до Указу Президента України від 17 вересня 2004 року № 1096/2004. У тексті документу йдеться: "Установити в Україні День слов'янської писемності і культури, який відзначати щорічно 24 травня в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія".
Святкування цього дня нагадує нам про те, що мова і культура є фундаментом національної ідентичності. Вони об'єднують нас, допомагають зберегти наші традиції та цінності.




Немає коментарів:

Дописати коментар