четвер, 23 травня 2024 р.

 


23 травня в Україні відзначають День Героїв — борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України.
Довідково:
Історія Дня героїв
Його історія розпочалась у 1941 році, коли 23 травня у Кракові відбувся Другий великий собор Організації українських націоналістів (ОУН). Саме у травні пішли з життя лідери та ідеологи націоналістичного руху – Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець.
До проголошення незалежності України День героїв відзначали підпільно здебільшого колишні воїни УПА та дисиденти. Поки що День героїв є неофіційним державним святом, але його визнають органи місцевого самоврядування у багатьох регіонах нашої країни.
З 2014 року після початку агресії Росії проти України свято набуло все більшої популярності. Його популярність також зросла після початку повномасштабного вторгнення РФ.
Значення свята
Воно було встановлено на честь лицарів Київської Русі, українських козаків, січових стрільців, гайдамаків, опришків, воїнів УНР, ОУН-УПА, герої Небесної сотні та російсько-української війни.
Зараз сміливі українські воїни героїчно боронять нашу країну від російських окупантів, звільняють захоплені території та стримують ворожу армію. Це свято військових, які захищають українську землю, а також волонтерів та медиків.
Ми не маємо жодного права опускати зараз руки, зневірюватись у своїй силі духу, адже Україна вже почала переломну сторінку в історії, всі жадають перемоги. Прислухаймось у цей день до голосу героїв, що одним з’єднаним могутнім хором до нас промовляють: «Українці! Будьте гідними! Боріться за своє достойне життя! Здійсніть наш заповіт». І коли цього голосу слухатимуть мільйони, ми зможемо спокійно глянути у майбутнє.
Слава Україні! Слава Героям!🇺🇦🇺🇦🇺🇦


Немає коментарів:

Дописати коментар