субота, 18 травня 2024 р.

 


Щорічно, починаючи з 1977 по всьому світу 18 травня проходить Міжнародний день музеїв.🌾
🏛️ Музеї – це ті заклади, в яких зупиняється час та пахне історією різних подій.
Музеї мають силу змінювати світ навколо нас. Вони є незрівнянними місцями відкриттів, навчають нас про наше минуле та відкривають наш розум для нових ідей, діляться досвідом поколінь. Завдяки своїм колекціям і програмам музеї створюють соціальну мережу, важливу для формування та розвитку свідомого та активного громадянського суспільства.
Цей день є приводом для підвищення обізнаності про те наскільки музеї є важливими у розвитку суспільства.
🧑‍💻Роль музеїв постійно змінюється у суспільстві, тому музеї продовжують переосмислювати себе у своєму прагненні стати більш інтерактивними, орієнтованими на аудиторію, орієнтованими на громаду, гнучкими, адаптованими та мобільними. Музеї стали культурними хабами, які функціонують як платформи, де творчість поєднуються зі знаннями, і відвідувачі також можуть спільно творити, ділитися досвідом та взаємодіяти.
💐Шановні працівники музеїв!
Сердечно вітаємо Вас, невтомних хранителів і дослідників історичної пам'яті, з професійним святом – Міжнародним днем музеїв! Завдяки вашій самовідданій та творчій праці зберігається й примножується українська культурна спадщина. У своїй роботі ви переплітаєте минуле, сьогодення та майбутнє.
Тож здоров'я, натхнення та мирного неба над головою 💐


Немає коментарів:

Дописати коментар