пʼятницю, 9 січня 2015 р.

Доступ до публічної інформації – важливий елемент розбудови демократичної держави

Великоберезнянська центральна районна бібліотека приєдналась до Мережі ПДГ у травні 2013 року. У відкритому Пункті Доступу Громадян до офіційної інформації, відвідувачі бібліотеки можуть скористатися вільним доступом до офіційної інформації органів державної та місцевої влади через мережу Інтернет,  отримати консультації  та допомогу у пошуку необхідної їм офіційної інформації.

На базі Інтернет-центру ЦРБ діє Регіональний інформаційний центр з питань місцевого самоуправління. Який дає змогу акумулювати інформацію про регіон, забезпечити збір нормативно–правових актів прийнятих органами місцевої влади та місцевого самоврядування, і надання їх у користування населення.

У бібліотеці оформлено теки – накопичувачі: „Управління соціального захисту населення інформує…”, „Великоберезнянське відділення Ужгородської МДПІ інформує…”, „Відділ Держземагенства інформує…”,  „Управління Пенсійного фонду України інформує…”, „Центр зайнятості інформує”. У інформ–досьє „Органи місцевої влади та місцевого самоврядування” зібрано рішення, розпорядження владних структур, вміщено графіки прийому громадян.

ПДГ у бібліотеці це спеціально облаштоване комп’ютерне місце з підключенням до Інтернету, де користувачі можуть самостійно або за допомогою бібліотекаря отримати інформацію органів влади будь-якого рівня. ПДГ оформлений спеціальним плакатом, а користувачам пропонуються інструкції-поради щодо здійснення пошуку інформації, перелік рекомендованих інформаційних ресурсів, бібліографічні списки тощо.

Великоберезнянська ЦРБ співпрацює з:

*      Управлінням соціального захисту населення
*      Районним управлінням юстиції
*      Великоберезнянським відділенням Ужгородської МДПІ
*      Відділом Держземагенства
*      Управлінням Пенсійного фонду
*      Центром зайнятості

Надаються консультації фахівців з сімейних, цивільних, адміністративних, трудових, земельних, житлових спорів та питань, пов’язаних із соціальним захистом населення.


Немає коментарів:

Дописати коментар