четвер, 22 січня 2015 р.

Вечір-реквієм пам’яті Небесної сотні

22 січня виповнилося  рік з того моменту, як у Києві віддали свої життя за свободу України перші Герої Небесної сотні – Михайло Жизневський, Сергій Нігоян, Юрій Вербицький і Роман Сеник. Перша смерть на Майдані. Сергій Нігоян. Наш славетний Герой, який стояв за волю, за гідність, за Любов. В цей день загинули також Вербицький Юрій Тарасович та Жизневський Михайло Михайлович. Він разом із браттями “Небесної сотні” проклали шлях до нового життя.
Вся Україна вшановує світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні, які, без перебільшення, змінили за кілька днів жорстокої боротьби із диктаторським режимом перебіг новітньої світової історії. Не залишилися осторонь і бібліотеки Великоберезнянської ЦБС. Присутні читали вірші «Небесна сотня», «Мамо, не плач», «Коли прощався Городок», «Посвята герою» (пам’яті В.Жеребного); Ведучі познайомили присутніх із життєвим шляхом героїв Небесної сотні.
В глибокій покорі й скорботі, з великою шаною і подякою вклонилися перед Героями Небесної сотні. Вшанували пам’ять тих, які віддали своє життя за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу.
Завершився вечір-реквієм тужливою піснею , якою майдан проводжав своїх героїв «Плине кача по Тисині» та молитвами за душі покійних «Отче наш…» і «Богородице…»
Хвилиною мовчання  присутні пом’янули Героїв та спільно попросили Бога про кращу долю для України.




Немає коментарів:

Дописати коментар