пʼятницю, 23 січня 2015 р.

«Соборність і злагода – умови процвітання України»

22 січня 2015 року Україна відзначала чергову річницю з Дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, закріплений в Універсалі Директорії  УНР, який унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднаннями, дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».
З цієї нагоди в Великоберезнянській центральній районній бібліотеці була проведена історична година «Соборність і злагода – умови процвітання України». Захід доповнила розгорнута книжкова виставка – присвячення «Україна – свята і єдина».


Ведучі ознайомили присутніх з головними історичними подіями 1918-1919 років, що призвели до підписання ІV Універсалу, що став вершиною державотворчої діяльності Української Центральної Ради, яка протягом короткого часу привела Україну через автономію і федерацію до повної самостійності. На жаль, в силу багатьох як об'єктивних, так і суб'єктивних обставин Українська народна Республіка зазнала невдачі. Незважаючи на це, день 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії народу як свято Соборності України. В ході заходу лунало багато віршів, що відображають всю любов народу до України, патріотизм та незламність духу в боротьбі за незалежність нашої держави протягом всієї історії нашого українського народу.


Протягом години в Інтернет - центрі демонструвались відео «Злука», «Молитва за Україну» та «День соборності і Свободи України».



Немає коментарів:

Дописати коментар