пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Співпраця бібліотек


Сучасна бібліотека – це не тільки зібрання книжкових колекцій, але й величезний світ соціальних комунікацій для людей, об’єднаних пошуком знань. Сьогодні Великоберезнянська центральна районна бібліотека – це культурний центр, що забезпечує інформаційні потреби як реальних так і потенційних користувачів, надає можливість міжособистісного спілкування практично всім жителям зони обслуговування, організує їхнє культурне дозвілля. Вона наближена до конкретних людей, враховує їхні інтереси і потреби, поступово стаючи необхідною складовою інфраструктури селища. Про те бібліотека не просто надає послуги всім верствам населення, вона є гарантом забезпечення рівного доступу до інформації. В центрі уваги бібліотекарів  завжди стоїть пересічна людина зі спеціальними і загальнокультурними потребами, певними життєвими  інтересами.
Сьогодні підхід працівників центральної бібліотеки до своєї роботи суттєво змінився. Ми розуміємо, що бібліотеці, щоб існувати і розвиватися, треба заявити про себе, як про соціально необхідну установу, яка намагається якомога повніше задовольняти потреби користувачів, прагнучи перетворити свій заклад на інформаційні, громадські центри свого регіону.

Значно розширилась кількість партнерів бібліотеки – це :

Спортивно - патріотичний рух Карпатська Січ
Великоберезнянське районне товариство ветеранів війни в Афганістані;
Ужанський Національний природний парк;
Великоберезнянська гімназія;
Великоберезнянська ЗОШ І – ІІІ ступенів;
Районний відділ юстиції;
Управління соціального захисту населення;
Управління Пенсійного фонду;
Центр зайнятості;

Дитяча школа мистецтв.

Великоберезнянська ЦРБ спільно з спортивно – патріотичним рухом «Карпатська Січ» виховує у читачів почуття патріотизму і є поштовхом творити нову історію нашої нації.


            Співпраця з воїнами – інтернаціоналістами  районну є надзвичайно корисною. Саме з їх допомогою молодь долучається до героїчного минулого свого народу. Молодь повинна знати про страшні події безглуздої афганської війни.



Працівники юстиції завдяки співпраці  з бібліотекою формують виховання у молоді  правової культури, поваги до закону та їх права.


Співпраця з Ужанським Національним природничим парком.

      Cпільно з навчальними закладами району    проводяться різноманітні просвітницькі заходи.



Надаються консультації фахівців з сімейних, цивільних, адміністративних, трудових, земельних, житлових спорів та питань, пов’язаних із соціальним захистом населення.









Немає коментарів:

Дописати коментар