понеділок, 11 грудня 2023 р.

 


11 грудня ❄️ Міжнародний день гір🏔️⛰️🌄
Гори займають практично одну четверту поверхні суші, відіграють найважливішу роль у просуванні нашого світу до сталого економічного розвитку і є домівкою 15% населення. Вони не лише дають джерело засобів для існування і благополуччя майже для 1,1 млрд людей, які проживають у гірських районах, але й опосередковано сприятливо впливають на мільярди тих, хто проживає біля їхнього підніжжя. І, звичайно ж, не можна забувати, що гори - це заповідник для багатьох унікальних видів рослин і тварин, джерело води всіх основних річок Землі.
Але погіршення стану довкілля призводить до посухи, зсувів, обвалів та інших стихійних лих у горах, а загострення політичної ситуації в гірських регіонах - до локальних воєн, поширення тероризму, зростання кількості біженців, голоду і хвороб. Також гірські екосистеми перебувають під загрозою забруднення. Мікропластик знаходять навіть на вершині Евересту.
Усе це призводить до втрати унікального природного та людського потенціалу гірських регіонів. Тому так важливо привертати увагу світової спільноти до цих проблем задля збереження гір.
Можливо, це зображення (текст)

Немає коментарів:

Дописати коментар