понеділок, 11 грудня 2023 р.

 


А ще сьогодні...Міжнародний день танго💃🕺
Вважають, що танго виникло в аргентинській столиці Буенос-Айресі. Танець та напрям музики є результатом змішань різних культур та народів – італійської, іспанської, африканської, культури гаучо тощо.
Танго - танець-імпровізація, у ньому дуже важливим є вміння партнерів відчувати одне одного. Це вміння народжується на підсвідомому рівні ніби само собою, створюючи відчуття іншої реальності. А найвиразнішим моментом цього танцю є пауза: лунає музика, а двоє завмерли в обіймах одне одного, ніби ведуть німий діалог на підвищених тонах - це точка найвищого напруження.
Дотик та погляд народжують пристрасть. Коли двоє зливаються в одне ціле – народжується танго. Танець, в якому партнери не просто майстерно виконують рухи, а розповідають цілу історію. Танго тримає глядачів в напрузі від найпершої секунди і до останньої. Недарма кажуть, що танго є танцем закоханих, адже танцівники здатні сказати тільки одним поглядом більше, ніж словами. Під час танцю кров кипить й адреналін зашкалює.
У 2009 році за рішенням ЮНЕСКО, танго, як сукупність музики, танцю, поезії та самобутніх традицій регіону Ріо де ла Плата, було внесено до списку нематеріальної культурної спадщини людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар