четвер, 2 листопада 2023 р.

 



🍁"Історію легко переписати, але змінити те, що насправді було, неможливо."
2 листопада український народ вшановує День пам’яті Батурина, згадуючи героїчних оборонців міста та його мешканців, які віддали свої життя за незалежність України 315 років тому. Жертвами різанини в Батурині стали близько 15 тисяч людей — московська орда не зглянулася ані над старими, ані над жінками, ані над дітьми.
«Історію легко переписати, але змінити те, що насправді було, неможливо. Без загибелі Батурина важко усвідомити існування російської держави. Проявлені у військовій кампанії 1708 року приклади нечуваного деспотизму, жорстокості — реакція самозбереження російського самодержавства, до якого не були готові ані учасники боротьби за волю України, ані Карл ХІІ»
Батуринська трагедія повторюється сьогодні, коли нащадки катів, що знищили тисячі українців у гетьманській столиці, нищать українців сьогоднішніх. Від їхніх «Іскандерів», «Калібрів» теж гинуть тисячі людей, зокрема і немовлята. Як і їхні далекі предки, сьогоднішні московити-виродки під триколором грабують, ґвалтують українок, у тому числі і дітей. Мабуть, мікроби зла, підлості, звіриної жорстокості передаються з покоління в покоління. І ніякі світила від медицини тут не допоможуть. Окрім українських вояків, які сьогодні з автоматом у руках «лікують» кацапських окупантів.





Немає коментарів:

Дописати коментар