субота, 25 листопада 2023 р.

 


25 листопада 🍂 185 років з Дня народження🎂 (1838 ) Івана Нечуя -Левицького, прозаїк, драматург, перекладач, педагог, магістр богослов'я.
🖋️ Писав під різними псевдонімами: Іван Нечуй, І. Баштовий, Гр. Гетьманець та О. Криницький. Найбільш відомий своїми реалістичними романами, такими як «Микола Джеря» (1878), «Кайдашева сім'я» (1879) та «Маруся Богуславка» (1875).
📖 Письменник відомий своїм категоричним ставленням до багатьох питань української літературної мови. Починаючи з 1885 року письменник приймає рішення про відхід у відставку. З тих пір Нечуй-Левицький проживає в Києві і займається виключно літературною творчістю. На початку ХХ сторіччя письменник створив безліч критичних статей і рецензій, присвячених питанням сучасної поезії та прози, а також займався написанням короткої прози, менш відомої сучасним читачам. Нечуй-Левицький помер 15 квітня 1918 року в лікарні для самотніх людей: письменник до останнього віддав себе літературній праці. Тіло Нечуя-Левицького спочиває на Байковому кладовищі.🪧
Твори цього видатного прозаїка читачі можуть знайти у нашій бібліотеці 📚

Немає коментарів:

Дописати коментар