пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

 


25.11.2023
"Колами пекла" 🖤
Щороку ми вшанувуємо світлу пам'ять безвинно замучених голодом та політичними репресіями, померлих і загиблих людей.🕯️🙏
🌾Штучний голод 1932-1933 років, спричинений анти-людською політикою кремля, обернувся голодомором українського народу, вихоплював кістлявою рукою із його надр діточок, немовлят, поглинав цілі родини, села й містечка. Чорні підводи їхали дорогами України, підбирали труп за трупом. Смерть святкувала свої криваві жнива⚰️.
Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією. Озиратися в минуле треба кожному. Треба осмислити власне минуле, зрозуміти його, бо історія повторюється.
Голодомор 1932-1933 років – це масштабний злочин проти України, визнаний всім цивілізованим світом. Він забрав життя від 3,9 000 000 до 7 000 000 людей…
🇺🇦 Щороку, у листопаді, в четверту суботу, українці зі всього світу запалюють свічку і приносять квіти й вінки до пам`ятників і могил своїх рідних щоб вшанувати пам`ять про загиблих. Вони ніколи не забудуть і не пробачать.
🕯️Тож, давайте разом, 25 листопада, запалимо свічки пам’яті загиблим від голоду 1932-1933 років.
В стінах бібліотеки оформлено виставку "Колами пекла".
🕯️Пам'ять жертв Голодомору, завжди вшануємо хвилиною мовчання.





Немає коментарів:

Дописати коментар