четвер, 6 листопада 2014 р.

"Особистий підхід до читача, як засіб створення бібліотеки сучасного типу".

Бібліотеки – одне з великих надбань цивілізації. Без них неможливо уявити розвиток науки, освіти, культури, життя громадян будь-якої країни. Саме вони є інформаційною основою високорозвинутого демократичного суспільства. Під впливом потреб суспільства змінюється роль і функції бібліотек, змінюється погляд на професію бібліотечного працівника.
Важливими складовими бібліотечної професії є прагнення до нового, до творчості, вдосконалення діяльності, відмова від застарілих, неефективних форм та методів роботи.
Підвищенню іміджу бібліотек і їх працівників, створення бібліотек сучасного типу був присвячений районний семінар-практикум «Особистий підхід до читача, як засіб створення бібліотеки сучасного типу», який пройшов 5 листопада 2014 року на базі районної бібліотеки.



Відкрила семінар директор ЦБС О.Костенко з доповіддю «Бібліотека, як засіб створення бібліотеки сучасного типу», яка розповіла про нові вимоги і тенденції до сучасної бібліотеки та поділилася інноваціями започаткованими у бібліотеках Великоберезнянської ЦБС.


З консультаціями для сільських бібліотекарів виступили працівники районних бібліотек «Сучасний бібліотекар: стереотипи та новий імідж» (методист ЦРБ Т.Лазорець), «Бібліотека – юний читач: особливості спілкування» (бібліотекар ЦДБ Є.Кувік), «Бібліотечне обслуговування молоді в сучасних реаліях» (бібліотекар ЦРБ Д.Крайниковець).




Поділилися досвідом роботи повідомленнями  «Сільська бібліотека: нові можливості, нова якість обслуговування  читача» /Зав бібліотекою с.К.Розтока А.Іванчик/, «Новації в обслуговуванні користувачів у сільській бібліотеці» /Зав. бібліотекою с.Кострино  М.Гефнер/, «Сільська бібліотека: історія, традиції, динаміка змін та чинники розвитку» /Зав. бібліотекою с.Сіль М.Давидова/.




З працівниками сільських бібліотек проведено тренінг «У бібліотеку прийшов читач: нові моделі поведінки» та обмін досвідом «Приклади особистих підходів до встановлення контакту з читачами».
   Дискусія виявилася дуже корисною. Бібліотекарі сперечалися, відстоювали свою думку, наводили приклад зі своєї практики. Та в кінцевому результаті всі одержали масу вражень від проведеного тренінгу.
   До семінару методистом була оформлена тематична полиця «Авторитет бібліотечної професії», на якій знайшли своє місце кращі порт фоліо , звіти, сценарії, папки з історичними матеріалами про історію свого краю та буклети з досвіду роботи кращих бібліотекарів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар