пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Територіальна державна інспекція з питань праці інформує

У відповідності до ст.18 Закону України „ Про відпустки ” після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Під час знаходження жінки у відпустці по догляду за дитиною за її бажанням вона може працювати на умовах неповного робочого часу ( ч.8 ст.179 КЗпП України). При цьому за нею зберігається право на отримання допомоги по догляду за дитиною.

Відповідно до вимог ч.3 ст.56 КЗпП України робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою ніяких обмежень обсягу трудових прав працівника.
Таким чином жінці, яка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, працюючій в умовах неповного робочого часу, повинна бути надана додаткова оплачувана відпустка у зв’язку з навчанням відповідно до ст.ст. 211, 216 КЗпП України ( залежно від рівня навчального закладу).
Враховуючи те, що законодавством для вищезазначеної категорії працівників передбачена можливість одночасно і працювати і знаходитися у відпустці по догляду за дитиною, отримуючи допомогу, на період перебування у відпустці у зв’язку з навчанням, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку не переривається.

Головний державний інспектор праці ТДІзПП
у Закарпатській області
Н.І.Цапулич

Немає коментарів:

Дописати коментар