середу, 25 червня 2014 р.

Територіальна державна інспекція з питань праці у Закарпатській області консультує

Керівники підприємств, установ і організацій можуть надавати без шкоди для виробничої діяльності працівникам, які навчаються в середніх загальноосвітніх вечірніх і заочних школах, за їх бажанням, у період навчального року один-два вільних від роботи дні на тиждень, без збереження заробітної плати.
При наданні працівникам, які навчаються у навчальних закладах без відриву від виробництва, щорічних відпусток власник зобов`язаний приєднувати, за їх бажанням, ці відпустки до настановчих занять, виконання лабораторних робіт, здачі заліків і екзаменів.
Працівникам, які навчаються у загальноосвітніх вечірніх і заочних школах, щорічні відпустки можуть надаватись, за їх бажанням, з таким розрахунком, щоб вони могли бути використані до початку занять.
Працівникам, які навчаються у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах за вечірньою (заочною) формами навчання, щорічні відпустки в перший рік роботи можуть надаватись за їх бажанням, до закінчення одинадцяти місяців безперервної роботи на даному підприємстві. Працівникам, які навчаються у вечірніх відділеннях (у групах) при денних професійно-технічних училищах, надається додаткова відпустка для підготовки і здачі екзаменів тривалістю 30 робочих днів протягом року із збереженням за ними 50% середньої заробітної плати за основним місцем роботи, але не нижче встановленого мінімального розміру заробітної плати.

Головний державний інспектор праці ТДІзПП
у Закарпатській області
Н.І.Цапулич

Немає коментарів:

Дописати коментар