вівторок, 23 квітня 2024 р.

 


23 квітня 🌿 Всесвітній день книг та авторського права☝️
📚Всесвітній день книги та авторського права було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року. Рішення прийняте з метою просвіти, для подальшого розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найвагомішим засобом поширення знань та найнадійнішим способом їхнього збереження.
📖Це данина поваги до книг та авторів. Головна мета свята – привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі.
☝️Книга на сучасному етапі розвитку цивілізації залишається одним із найефективніших інструментів передачі інформації з усіх сфер людської діяльності. Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ.
💐Щиро вітаємо всіх шанувальників книги, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово, із Всесвітнім днем книги і авторського права!
Бажаємо нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! Нехай придбана у цей день нова книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа.💙💛
До себе книгу пригортаю,
У світ фантазій поринаю,
Тут можна мріяти, літати,
І ким завгодно на мить стати.
Книга — це мудрість і знання,
Шукай для себе їх сповна,
А як знайдеш — не відпускай,
Ще більше мудрощів пізнай.
Читайте книги залюбки,
Нехай вам будуть до снаги
Рядки написані для вас,
Вони важливі повсякчас.
ⓒ Тетяна Прокоф’єва


Немає коментарів:

Дописати коментар