середа, 31 січня 2024 р.

 


У Великоберезнянській публічній бібліотеці сьогодні відбулася презентація книжок Івана Васильовича Хланти "Казки та легенди з витоків Ужа" та "Золота гора Івана Хланти".
Іван Васильович провідний методист відділу народної творчості та аматорського мистецтва КЗ "Обласного організаційно-методичного центру культури "Закарпатської обласної ради, заслужений діяч мистецтв України. Фольклорист, доктор мистецтвознавства, без перебільшення займає перше місце серед казкознавців української фольклористики, насамперед тих, хто записує, досліджує і публікує казковий епос нашого народу.
Зустріч пройшла в теплій та затишній атмосфері. Іван Васильович розповів про свій доробок, присутня була і його онука Вероніка Романівна , одна із упорядників книг Івана Васильовича. Ділилися враженнями від книг і в.о. директор КЗ "Обласного організаційно-методичного центра культури" Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук, та директор Великоберезнянської музичної школи Ярослав Кирлик. Модератор заходу - головний спеціаліст з питань культури Неля Миколаївна Глодан. Учасниками презентації були бібліотечні і клубні працівники та читачі бібліотек нашої територіальної громади.
Від щирого серця ДЯКУЄМО Івану Васильовичу за дорогоцінні подарунки для бібліотеки і залюбки запрошуємо всіх ознайомитися з "Золотими доробками Івана Хланти"📚














Немає коментарів:

Дописати коментар