субота, 27 січня 2024 р.

 


"Жертви людиноненависницької політики"✡️
27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау.
Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала знищення народів і груп, які нацисти вважали загрозою або неповноцінними. Близько 1,5 мільйона з них були з території сучасної України.
Загалом під час Другої світової війни в концтаборах і на окупованих територіях загинуло 6 млн євреїв, з яких близько 1,5 млн – діти.
В Україні під час Другої світової війни було знищено понад 60 % євреїв. Приблизно 900 тисячам, переважно з центральної та східної частин України, вдалося вчасно евакуюватися. Натомість єврейські громади Галичини, Поділля та Волині були знищені майже повністю.
🙇27 січня у всьому світі згадують жертв найжорстокішого масового геноциду усіх часів і засвідчують прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами насилля.🙏
Сьогодні усі ми протистоїмо злу, боронячи право на свободу та європейські цінності. росія несе загрозу не лише для України, а й для всього світу. Тому є ще одна нагода переосмислити поняття «колективної безпеки в сучасному глобалізованому світі», бо якщо десь починаються агресія і терор, то загроза існує для всього людства.
Бережемо пам’ять про події 1945 року для поширення правди про геноциди. Пам’ятаймо та згадуймо мільйони жертв Голокосту.🕯️
На зображенні може бути: 5 людей та текст

Немає коментарів:

Дописати коментар