пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

ОГОЛОШЕННЯ!


   06.02.02018 року о 15.00  в районній бібліотеці для дорослих відбудеться зустріч з українським письменником, прозаїком, публіцистом, громадським, політичним та державним діячем Володимиром Шовкошитним.
Запрошуємо всіх бажаючих!


Довідка
     Володимир Шовкошитний є активним учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, одним із засновників екологічної асоціації “Зелений Світ”, Народного Руху України, організатором перепоховання Василя Стуса з Пермських таборів в Україну, народного депутата України І скликання – активного борця за Незалежність України, першого Президента найбільшої в світі Міжнародної організації “Союз Чорнобиль”.
    Володимир Шовкошитний – автор понад 20 книг прози і поезії, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів “Поріг”, “Просвітлої дороги свічка чорна”, “Чорнобиль. Трагедія і надія” (США), трьох магніто-альбомів пісень. Лауреат премій ім. Бойченка; ім. Островського; ім. Лукаша; Міжнародної премії ім. Василя Стуса; Міжнародної премії “Тріумф” ім.Гоголя; ім. Пантелеймона Куліша; ім. Сковороди, ім. Л. Череватенка. Його історичні романи “Хресна путь”, “Білий кречет”, “Боривітри”, а також збірка поезій “Запали свічу” перебували серед лідерів рейтингу “Книга року”. А трилогія “Кров – свята” – переможець рейтингу НСПУ та Інституту Літератури на кращу книгу 2015 року “Глиняний кіт” – номінувалася на Шевченківську премію. Ця історична епопея охоплює понад 100 років Української історії. В ній на основі українських, польських, совітських і німецьких архівних документів показано хресну путь України в 20–21 століттях, зокрема правду про боротьбу УПА та Революцію Гідності. Книга “Я – бачив” – вражаюча правда очевидця про причини та наслідки Чорнобильської катастрофи, а також перспективи її подолання. Двічі обирався Першим заступником Голови НСПУ.
    Володимир Шовкошитний – учасник та організатор обох Майданів, брав найактивнішу участь у всіх подіях, пов’язаних з ними. Він директор престижного київського видавництва “Український пріоритет”, новинки якого будуть презентовані на зустрічі. Зокрема, сенсаційні історичні дослідження “Долітописна історія України”; “Руйнуймо міфи”; “Злочинна рука росії в Україні”. Історичні книги: “На барикадах Кенгіра”, “Полиновий смак волі”, “Армагеддон на Майдані”, художня і духовна література.

Немає коментарів:

Дописати коментар