середу, 7 лютого 2018 р.

Творча зустріч з Володимиром Шовкошитним

    У читальній залі Великоберезнянської центральної районної бібліотеки відбулась творча зустріч  користувачів бібліотеки з поетом і прозаїком, доктором філософії в галузі політології, професором, директором видавництва «Український пріоритет», громадським діячем Володимиром Шовкошитним. Лауреатом премій імені Бойченка, імені Сковороди, імені Островського, імені П. Куліша, міжнародних премій імені Василя Стуса, «Тріумф» тощо.


  Яскравим, цікавим, насиченим багатьма фактами своєї творчої біографії був виступ Володимира Шовкошитного. Він окрім іншого, активний учасник Революції Гідності і стояв на барикадах поруч зі своїми двома синами, один з яких  на Донбасі захищав Незалежність країни. 
   «Останній Майдан є вже третьою революцією, в якій мені довелось брати участь», - так розпочав свою розповідь Володимир Шовкошитний. - «Були письменники, які приходили на Майдан, були, які проходили Майдан. Я з нього майже не виходив 92 доби, відстояв разом з усіма. І не просто відстояв, а брав участь у його захисті. А у хвилини затишшя зі сцени читав свої вірші».
  Нині Володимир Шовкошитний займається і видавничою діяльністю. Як директор видавництва «Український пріоритет», на зустріч привіз кілька найпопулярніших книжок українських авторів з історії та сучасної літератури.
    Цікаво презентував письменник свої книги трилогію "Кров - свята", "Запали свічку", "Я бачив", "Білий кречет", "Хресна путь", "Зорі не стали ближчими" та ін. В.Шовкошитний є автором близько двох десятків збірок поезії, романів, кіносценаріїв.Його патріотична й лірична поезія вражає щирістю й справжністю.
      Також письменник повів мову про книги видані на видавництві «Український пріоритет». Зокрема, Е.Леус "Кат", "Сфери","Антипадіння", Л.Когут "Свої... Чужі...", А.Велика "Жінка в лахмітті правди", О.Рєпіна "Світло не в моєму вікні", М. Соченко "Обличчя Майдану" А. Цвід "Клич Майдану" та багато інших. Захопила присутніх розповідь про книгу закарпатського письменника В.Кузана "Експрес - наречений" в якій багато весілля. Тут і народні традиції, і шокові ситуації, і колоритна говірка та народні пісні, і багато іншого... «Як же радісно буває на серці, коли відкриваєш нове літературне ім'я!», - зазначив Володимир Шовкошитний.
    Присутні на зустрічі мали змогу почути уривки з їхніх творів, а також отримати книжки з автографами. Для читачів книгозбірні Володимир Шовкошитний подарував книги, які вийшли у видавництві «Український пріоритет».
   Космічна енергія Володимира Шовкошитного допомогає йому бути чудовим українським поетом та прозаїком, знаним громадським та політичним діячем, справжнім козаком – головою родини.

Немає коментарів:

Дописати коментар