середу, 21 вересня 2016 р.

Зустріч з В.Шелепцем

   21 вересня в центральній районній бібліотеці для дорослих відбулася зустріч за «круглим столом» із славним земляком Володимиром Шелепцем — заступником голови управління «Лемківщина», Лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки,талановитим митцем.
   На зустріч у бібліотеку були запрошені дружина і син репресованого Івана Сегеди, вчителя історії Аліну Голубчак, завуча гімназії Віру Примак та Марію Рогач дружину репресованого Василя Рогача, Василя Цугу з М.Березного
   В цей день згадали земляків хто став жертвою політичних репресій часів більшовицького режиму був ув’язаний у таборах або засланий у далекі безлюдні землі. Наш обов’язок — пам’ятати, передавати нащадкам правду про минуле.
   На зустрічі Володимир Іванович презентував книгу «Сходинками епох і століть» від імені авторів — сім'ї Ганни та Михайла Могорита. Подарував книги родинам репресованих Сегеда та Рогач, священику греко-католицької церкви Василю Данилашу, бібліотекам сіл Мирча та Малий Березний, для центральної районної бібліотеки, Великоберезнянської гімназії, Великоберезнянської ЗОШ I-III ст.
   Володимир Іванович також передав у фонд центральної районної бібліотеки книги: Р. Офіцинський «Народні перекази Закарпаття», Ю. Балега «Записки закарпатського сектора», М. Тиводор «Одкровення кандидата наук Фенича», В. Матейко «Спогади про батька, священика, патріота», М. Могорита «За покликом душі»
   Шелепець Володимир Іванович є завжди бажаним гостем у рідному краї. Зустріч із митцем пройшла у дружній теплій атмосфері, була цікавою, змістовною.






Немає коментарів:

Дописати коментар