неділю, 14 лютого 2016 р.

Зиму проводжали, весну закликали

    В бібліотеці с. Бегендяцька Пастіль 14 лютого для діточок та їх мам було проведено народознавчий калейдоскоп «Зимові свята України». 
      Присутні з цікавістю слухали про українські традиції свят трьох зимових місяців року: Введення в храм Пресвятої Богородиці, Андрія.  Різдва, Нового Року та Водохреща. Розповіли про свято Миколая та звичаї святкування Святого вечора в своїх родинах. Поділились враженнями від різдвяних свят. Дізнались про історію, значення та звичаєві обряди Стрітення.
      Юні читачі бібліотеки взяли  активну участь у  грі «Калейдоскоп стрітенських сніжинок-прикмет" та грі – єралаш  «Прислів’я та приказки про зиму». Тоді всі дружно заспівали зимі на прощання пісеньку «Зимонька-зима», а також продекламували вірші про зиму-чарівницю.
       Зиму провели і  веснянками, примовлянками стали весну закликати.
      Сценка «Зустріч Весни з Зимою» у виконанні Таміли та Яни Мохналь дуже сподобалась  глядачам. Господиня свята Стрітення вручила Весні символічні ключі, а Весна пообіцяла дітям якнайшвидше відімкнути Землю від зимового сну, подарувала клуночки з чарівним насіннячком, побажала дівчаткам краси, хлопцям сили, а всім присутнім в бібліотеці – здоров’я і миру нашій милій Україні. Діти із задоволенням водили хоровод з Весною, співали веснянки.
      На закінчення свята зав. бібліотекою розповіла  як у нас в Україні з давніх-давен жінки, готуючись до зустрічі весни, випікали з тіста жайворонків і роздавали їх дітям. Щоб росли здоровими і щасливими. Вважали, що саме птахи на своїх крилах приносять весну із далекого краю, проганяють люту зиму. А тоді пригостила всіх тістечками – жайворонками  і  сердечками - валентинками, привітала  гостей свята і учасників дійства з Днем Валентина  і побажала  всім  любові, взаєморозуміння, єдності. 

Немає коментарів:

Дописати коментар