четвер, 15 травня 2014 р.

Державна реєстрація права власності на об’єкти нерухомого майна державної та комунальної форми власності

17 жовтня 2013 року КМУ прийнято постанову868 «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», яка набрала чинності 12 лютого 2014 року.
Нормами пункту 51 Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень визначено, що для проведення державної реєстрації права власності з видачею свідоцтва на обєкт нерухомого майна державної або комунальної власності, будівництво якого завершено та право власності на який не зареєстровано до 1 січня 2013 р., за відсутності документа, що підтверджує виникнення права державної або комунальної власності на такий обєкт, заявник подає органові державної реєстрації прав технічний паспорт на обєкт нерухомого майна.

У разі проведення державної реєстрації права державної власності на обєкт нерухомого майна заявник, крім вищезазначеного документа, подає витяг з Єдиного реєстру обєктів державної власності щодо такого обєкта.
У разі проведення державної реєстрації права комунальної власності на обєкт нерухомого майна заявник, крім вищезазначених  документів, подає:
документ, відповідно до якого підтверджується факт перебування обєкта нерухомого майна у комунальній власності, виданий відповідним органом місцевого самоврядування;
документ, відповідно до якого підтверджується факт відсутності перебування обєкта нерухомого майна у державній власності, виданий Фондом державного майна чи його регіональним відділенням.
Державна реєстрація права власності на обєкти нерухомого майна державної чи комунальної власності, будівництво яких завершено та право власності на які не зареєстровано до 01 січня 2013 року, проводиться незалежно від наявності документів, що посвідчують речове право на земельну ділянку, та проведення державної реєстрації такого права.


Куцик О.М. головний спеціаліст сектору державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Великоберезнянського районного управління юстиції

Немає коментарів:

Дописати коментар