пʼятницю, 7 лютого 2014 р.

Публічна інформація у бібліотеці…


            На базі ОУНБ ім Ф.Потушняка відбувся тренінг  в рамках проекту  " Сприянння реалізації прав сільського населения на доступ до публічної інформації", що реалізується   БФ " Центр громадських інціатив" у партнерстві з ОУНБ ім.Ф.Потушняка за фінансовї підтримки Фонду сприянння демократії посольства США в Україні. На даному тренінгу мали можливість побувати бібліотекарі Великоберезнянської ЦРБ та бібліотек філій сс..Кострино, К.Розтока, Сіль.

       Метою проекту є  сприяння реалізації права громадян на доступ до публічної інформації через застосування та використання  сучасних інформаційно – комунікаціних  технологій. 
              
       Під час цього тренінгу присутні мали можливість ознайомитися з підсумками моніторингу офіційних веб-сайтів районних рад та РДА щодо доступу до публічної інформації. Також під час тренінгу було поетапно обговорено Закон України “Про доступ до публічної інформації”. Було обговорено як саме бібліотека може допомагати жителям у отриманні права на доступ до публічної інформації, особливо коли мова йде про використання сучасних новітньо-інформаційних  технологій, адже жителі сільської місцевості не досконало ними володіють. Під час тренінгу також було напрацьовано кроки для покращення роботи центрів доступу до публічної інформації, що створені на  базі публічних бібліотек у рамках проекту та як саме можна краще  поширювати  інформацію про відповідний закон серед сільського населення.


Немає коментарів:

Дописати коментар