пʼятницю, 7 лютого 2014 р.

Регіональний інформаційний центр


На базі Інтернет-центру ЦРБ діє центр регіональної інформації з питань місцевого самоуправління. Який дає змогу акумулювати інформацію про регіон, забезпечити збір нормативно – правових актів прийнятих органами місцевої влади та місцевого самоврядування, і надання їх у користування населення. Створення ЦРІ – реальна можливість по новому  побудувати відносини бібліотеки з органами влади. ЦРБ намагається працювати як центр інформаційного забезпечення потреб користувачів, всіма можливим формами і засобами забезпечити користувачів необхідною інформацією, допомогти  мешканцям отримати оперативну інформацію для вирішення життєво важливих питань та залучити їх до бібліотеки. Тематика їх інформації розширюється відповідно потребам сьогодення, на які створено тематичні папки, бази даних, папки -  досьє, теки – накопичувачі, які постійно доповнюються новими матеріалами. Найбільшим попитом користуються теки – накопичувачі: „Управління соціального захисту населення інформує…”, „Великоберезнянське відділення Ужгородської МДПІ інформує…”, „Відділ Держземагенства інформує…”,  „Управління Пенсійного фонду України інформує…”, „Центр зайнятості інформує”. У інформ – досьє „Районна рада”, „РДА” зібрано рішення, розпорядження владних структур, вміщено графіки прийому громадян.


Одним із пріоритетних напрямів своєї діяльності є співробітництво з владою, яке полягає не лише в тому, щоб надавати доступ населенню до інформаційних ресурсів (законодавчих, нормативних, статистичних, економічних), але і вивчаючи інформаційні потреби населення регіону, надавати  інформаційні послуги, а також створювати умови для спілкування влади та населення.
Пропонує усім бажаючим фактографічну та консультаційну інформацію з різних питань:
— адреса та телефон державних органів влади (від адміністрації Президента України до різних представництв посольств України), адреси та телефони провідних спеціалістів Великоберезнянської райдержадміністрації, районної Ради, графік прийому громадян Великоберезнянського району керівниками райдержадміністрації, режим роботи комунальних служб, інформація про пільги різним категоріям громадян, нові законопроекти з пенсійного забезпечення, методика начислення пенсій та інші питання соціально-єкономічного та нормативно-правового забезпечення.
В бібліотеці створенно Пункт доступу громадян до офіційної інформації органів влади з метою:
— розширення участі громадян у законодавчому процессі;
— створення умов для формування навичок компетентного пошуку та використання інформації органів державної влади;
— розширення молжливостей доступу користувачів бібліотеки і громадськості до офіційної інформації;
— встановленя парнерства та діалогу між бібліотеками і державними структурами.


Звернувшись до ПДГ кожен читач отримує:
   доступ до місцевої та урядової інформації, планів та програм;
   безкоштовну інформацію в усній, друкованій чи електронній формі;
   безкоштовну консультаційну допомогу у використанні інтернет ресурсів;
   необхідну інформацію в будь-якій зручній формі;
   можливість взяти участь в обговоренні важливих законодавчих матеріалів у процесі їхньої підготовки.
За офіційною інформацією — до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар