неділю, 16 лютого 2014 р.

Пам’ятаємо, любимо, шануємо...



У бібліотеці філії с.Малий Березний відбулося  вшанування пам'яті  з нагоди 65-річниці з дня народження педагога, поета та композитора Великоберезнянщини Степана  Івановчика. На якій зібрались поважні гості, та користувачі бібліотеки, щоб згадати талановитого земляка. Ведучі зустрічі : Неля Шпилька та Ярослава Гапак пройшлися стежками біографії ( життям, та творчості ).


До слова було запрошено директора  Великоберезнянської бібліотечної системи Олену Костенко, яка в своєму виступі наголосила ,що його поезії хвилюють, примушують замислитися над багатьма речами. Читаючи поезію Степана Івановчика, можна побачити перш за все яскраву особистість, високо духовну людину. Також продекламувала надзвичайно душевний вірш « Матері».


Степан, ідучи від нас назавжди, залишив нам те, що робить людей багатими душею і щедрими серцем. Цей скарб нетлінний. Ім’я йому – Пісня.  Присутні виконали «Пісню  про школу»
Багато теплих слів було сказано: Оксана  Мацак- директор дитячої школи мистецтв, Наталія Лешко  -  викладач – хормейстер; Іван Козак - вчитель музики, Василина Алахярова - секретар сільської ради, Іван Хохрун  - вчитель історик - відмінник освіти; Павло Логойда - ветеран освіти.
Вражаючи  ділилися спогадами родина . Онучка – Сашка прочитала вірш «Колискова» .
На жаль, за життя твори Степана Івановчика не були опубліковані, та за допомогою дружини -  Віри Іванівни, яка надала матеріали в бібліотеку, було видано збірку поезій під назвою:  «З глибин душі і серця».  Бібліотека презентувала її та було подаровано друзям, щоб донести до читачів односельчан майбутніх поколінь, яким дороге рідне слово — мудре, правдиве, сповнене синівською любов'ю до отчого краю, залишиться ця спадщина. Його поезії не можна читати без хвилювань і душевного трепету.
І нехай пам'ять про талановиту людину живе вічно.

Немає коментарів:

Дописати коментар