пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Ще й досі ранить душу, той одвічний біль Афганістану

15 лютого виповнюється 25-річниця виведення з Афганістану обмеженого контингенту колишніх радянських військ. В лютому 1989 року закінчилась війна, яка принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини. Сьогодні ми з вами згадаємо героїв тієї страшної війни, полинемо в спогади і хочемо, щоб ці спогади пройшли крізь ваші серця, і ви зрозуміли, що найстрашніше у світі - це війна. Ми повинні пам'ятати тих, хто її пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не до кохав.


До 25-ї річниці виведення військ з Афганістану працівниками районної бібліотеки було організовано і проведено вечір – пам'яті  «Ще й досі ранить душу, той одвічний біль Афганістану".


Відкрила вечір та висловила слова вдячності та поваги свідкам, учасникам військових подій в Афганістані директор ЦБС О.Костенко.


На вечір було запрошено голову районної спілки ветеранів війни в Афганістані Віктора Веселовського та учасників афганської війни Йосипа Палка та Володимира Міщанина. Вони розповідали присутнім про тяжкі воєнні роки, про людську трагедію і горе. Присутні замислились над цією тривожною і тяжкою темою. Це питання стривожило всіх присутніх до глибини душі.



Присутні вшанували пам’ять тих, хто поліг у афганських ущелинах,  хвилиною мовчання.
Пошана і хвала тим, хто з нами і світла та вічна пам'ять тим, хто пішов від нас під час війни у Афганістані.
Це був день пам’яті всім, хто причасний до героїчної та трагічної афганської війни, воїнам, які повернулися з бою і, нарешті, через стільки  років, отримали можливість розказати про мужність та силу людського духу.
Ми пам’ятаємо тих, кому довелося пережити страшні лихоліття війни, і шануємо їх подвиг. Вони були і залишаються відданими і мужніми — справжнім прикладом виконання службового й інтернаціонального обов’язку для українського суспільства.


Присутні мали змогу переглянути  відеоролик «Чорні тюльпани» та прослухати пісні «Афганістану».

Немає коментарів:

Дописати коментар