четвер, 12 вересня 2013 р.

Веселий ярмарок

Недільного пообідня жителі с. Сіль мали змогу побувати та стати учасниками святкового осіннього дійства "Веселий ярмарок", який підготувала завідуюча сільською бібліотекою. Дане свято - це відродження давніх традицій українського народу. Зібравши щедрий урожай верховинці радо його показували краянам та гостям, щедро ділилися досвідом, пригощалися, залюбки продавали вирощене. 
        Відкрив свято сільський голова Василь Опаленик словами що ярмарок - це праця для кожного трударя. Ця гарна традиція наших предків зараз відродилася. Їдуть люди звідусіль ярмаркувати. А там, де народ, там і жарти, і дотепи, і сміх, і звичайно, танці і пісні українські.



   
     Присутні мали змогу  познайомитись з традиціями ярмаркування на всій території України за допомогою Інтернету створеного у бібліотеці с.Сіль за спияння програми "Бібліоміст".



       На свято було запрошено директора ЦБС та завідуючих бібліотек філій сіл Забродь, Княгиня, Домашино, Кострино, та Ставне.
         Присутні мали змогу познайомитися з виставкою робіт народних умільців села. Читачами бібліотеки філії було підготовлено виставку "Осінь добра, щедра, мила" на якій були представлені вироби виготовлені з матеріалу вирощеного на своєму городі. Було оформлено стінгазету "Золота осінь" та організовано конкурс на кращий малюнок "Дари осені".

Немає коментарів:

Дописати коментар