середу, 18 вересня 2013 р.

БІБЛІОТЕКА - ЦЕНТР ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ

До найбільш актуальних проблем сьогодення, що торкаються кожного жителя планети, й від яких залежить майбутнє людства, слід віднести проблеми екології - проблеми ресурсів, гармонізації взаємин людини і природи, охорони навколишнього середовища.
Проблеми дбайливого ставлення до природи, охорони навколишнього середовища, поліпшення екологічної ситуації є досить актуальними для України і всієї планети.
Тому сьогодні Україна, як і більшість країн світу, стає на шлях оздоровлення довкілля та відновлення екологічної складової свідомості людей.
Спосіб життя, екологія тіла, екологія розуму, екологія душі - ці поняття все частіше зустрічаються в літературі. Все частіше звучить думка про те, що порядок в природі, охорона її розпочинається і взагалі можлива тільки за умови серйозної внутрішньої роботи людини і це дійсно єдиний надійний шлях вирішення екологічних проблем.
Бібліотеки у змозі прищепити читачам відповідальність за екологічно чисте майбутнє і сприяти вихованню екологічної культури, зростанню екологічної особистості. Тільки високодуховна людина може запобігти екологічній трагедії.
Екологічна культура є невід'ємною частиною загальнолюдської культури і формується в процесі життя і діяльності поколінь безперервною екологічною освітою і розповсюдженням знань з екологічного виховання.
Формування екологічної культури, громадських відносин людини з природою - один з важливих напрямків роботи бібліотек.
Саме з такою метою у селищному парку було проведено екологічний екстрім приурочений Міжнародному дню збереження озонового шару «Екологія сьогодні – наше майбутнє!», який підготували працівники районної бібліотеки.




Учасниками акції були кращі читачі районної бібліотеки. Ними були розроблені заклики – звернення до небайдужих людей «Земля – наш спільний дім», «Ліс наше багатство», «Збережімо природу рідного краю», «Ми за чисте навколишнє середовище» та ін.




Розпочала свято директор ЦБС О.Костенко, яка закликала всіх присутніх бережливо ставитися до навколишнього середовища, і почати порятунок Землі з самого себе.

Учасниками акції було також розроблено листівки «Екологія - це важливо» та «Екологічне майбутнє в наших руках», які було роздано всім присутнім на святі.


На свято було запрошено провідного фахівця відділу РПЕО Ужанського НПП Анну Козак, яка розповіла про екологічну ситуацію в районні.

Також під час акції присутні мали змогу дізнатись про шкідливість чіпсів, та інших напів фабрикатів, про те, що колись молоко пили з глиняного глечика і жили до 100років, а тепер п'ють з пластмасової пляшки.




Немає коментарів:

Дописати коментар