пʼятницю, 13 вересня 2013 р.

Комп’ютерний лікбез


На базі Інтернет - центру Великоберезнянської ЦРБ з 02.09 по 13.09.2013 року проходило навчання бібліотечних працівників по темам: «Основи комп’ютерної грамотності» та «Основи роботи в Інтернеті для бібліотечних працівників. Інноваційні зміни у діяльності бібліотек».

Мета навчальної програми:

— навчання бібліотечних працівників основам комп’ютерної грамотності;
— ефективне використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у професійній діяльності бібліотечних працівників;
— вивчення методичних та практичних можливостей міжнародної інформаційної мережі Інтернет: пошуку, обробки, копіювання та збереження інформації, електронного спілкування та користування електронними послугами комп'ютерної мережі, її сервісних програм. Пріоритетами навчання є оволодіння практичними навичками інформаційного пошуку.
Завдання навчальної програми:
— розглянути головні етапи та тенденції розвитку світової мережі Інтернет;
— ознайомити з інформаційним сервісом Інтернет, оволодіти основами навігації засобами браузерів (програм-переглядачів);
— надати практичні навички роботи в середовищі популярних інформаційних сервісних програм та комунікаційних сервісів Інтернету;
— оволодіти навичками та вміннями інформаційного пошуку в ресурсах Інтернет;
— опанувати знаннями та професійними навичками роботи з Інтернет ресурсами та послугами;
— підготувати бібліотечних фахівців до професійного використання процесів мережевого інформаційного пошуку та моніторингу в сфері інформаційно-аналітичної діяльності.
Професійне кредо бібліотечних працівників району "Ніколи не зупинятися на досягнутому, бо життя - це прогрес, тому потрібно завжди рухатися вперед!"
У рамках навчання бібліотекарі сільських бібліотек-філій одержали додаткові можливості професійного зростання, якісного і оперативного надання бібліотечних послуг відвідувачам, оволодіння основами комп’ютерної грамоти, методикою пошуку, відбору та обробки інформації, здобуття практичних навичок роботи у середовищі популярних інформаційних сервісних програм Інтернету, електронних ресурсів інших бібліотек України.







Немає коментарів:

Дописати коментар