пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

 



📍"Жінко, зверни увагу!"🔴
20 ЖОВТНЯ — ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ІЗ ЗАХВОРЮВАННЯМ НА РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ
☝️Рак молочної залози — найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Щороку понад півмільйона жінок у всьому світі помирає через цю недугу. Однак хворіють на рак грудей і чоловіки.
Важливо: рак виліковний за умови його виявлення на I стадії — у 95% жінок, на II стадії — у 80%, на III стадії — у 50% жінок.
📍Для запобігання раку молочної залози важливо дотримуватися здорового способу життя (відмовитись від куріння, алкоголю, регулярно займатися фізичною активністю і підтримувати нормальну масу тіла), а також вчасно проходити огляд лікаря:
мамолога — не рідше одного разу на 1–2 роки;
жінкам старше 50 років — щодва роки здійснювати мамографічні обстеження.
Також усім жінкам старше 20 років варто щомісяця самостійно обстежувати молочні залози. У разі будь-яких змін у молочних залозах негайно зверніться до свого лікаря!
Спеціалісти наголошують, що в першу чергу необхідно контролювати фактори ризику раку та здійснювати профілактику неінфекційних захворювань.
📝Серед основних правил профілактики:
стежити за своїм раціоном;
більше рухатись;
контролювати споживання алкоголю, не зловживати спиртним;
контролювати власну вагу, уникати переїдання;
регулярне самообстеження;
регулярне обстеження в лікаря.
Симптоми і перші ознаки: як виявити рак грудей
Доволі важко самостійно визначити рак грудей, оскільки симптоми з’являються уже на більш пізніх стадіях.
🤔Ніхто достеменно не може сказати, чому одна людина хворіє, а інша залишається здоровою. Тому головне, що ми можемо зробити, – якомога раніше діагностувати рак, тому що на ранніх стадіях він набагато легше лікується. Для цього достатньо уважно ставитися до себе і не проґавити тривожні ознаки.
Бережіть себе, та будьте здорові!!!🤗



Немає коментарів:

Дописати коментар