середу, 6 березня 2019 р.

Єднаєм душі словом КОБЗАРЯ

   В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

  Такими словами розпочалось літературно-мистецьке свято «Єднаєм душі словом КОБЗАРЯ». Ведуча свята Світлана Цифра розповіла присутнім про нелегке життя і життєдайну силу творчості поета, про його палку любов до рідного краю і до своєї мови, наголосивши, що його твори пробили мур байдужості й ворожості до українського слова, піднісши нашу мову і літературу на нечувану височінь.


 З вітальним словом до присутніх звернулась директор ЦБС Олена Костенко та продекламувала вірш «На високій дуже кручі».


   Геніальна поезія Т. Г. Шевченка окриляє душу українського народу. У його творах майстерно поєднані любов до України та нищівна критика українців за рабську німоту.  
   І сьогодні твори Кобзаря знову оживали з уст учасників заходу, вели присутніх тернистим життєвим шляхом народного співця, від дитинства до поховання на Чернечій горі у Шевченківських читаннях «Слово Кобзаря – устами нащадків». Читаючи поезії, присутні переносились думками у світ давнини. Зворушливо звучали «Заповіт”, “Катерина”, “Наймичка”, “Русалка”, “В казематі” та інші твори.









   У виконанні ансамблю районного будинку культури «Розмарія» (керівник Наталія Лешко)  прозвучали пісні Т.Шевченка.


  Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні, допоможе користувачам районної бібліотеки виставка-портрет «Тарас Шевченко – провісник долі України», організована працівниками районної бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар