суботу, 19 березня 2016 р.

Екологічна акція "Земля - сльозинка на щоці Всесвіту"

     21 березня, відзначається Всесвітній День Землі. Це свято покликане об’єднати людей планети у справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті. Адже проблеми довкілля не мають територіальних кордонів та мовних бар’єрів. День Землі щорічно відзначається в 147 країнах світу. Всесвітній день Землі - загальнолюдське, символічне свято любові та турботи за наш спільний дім.
    21 березня, в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди, проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
    Саме цього дня кожна людина може висловити нашому спільному дому свою подяку і внести свій посильний внесок у справу захисту природи, замислитися, як нашу Землю зробити чистішою та красивішою: посадити дерево, розбити квітник, попрацювати в парку чи лісі. А хіба важко кожному з нас не смітити на вулицях, не виносити сміття в лісок, який знаходиться майже в центрі нашого міста? Адже саме з цього і починається поліпшення екології на Землі.
      З цієї нагоди районною бібліотекою спільно з Великоберезнянською гімназією проведено екологічну акцію "Земля - сльозинка на щоці Всесвіту". Ведучі свята наголосили, що завдання кожного з нас сьогодні берегти, шанувати нашу землю, не засмічувати її, захистити від всіх бід та негод, зберегти її неповторність для нащадків. 



      З метою виховання у присутніх любові, людяності, доброти, почуття патріотизму; задля того аби викликати почуття відповідальності за майбутнє нашої планети, нашої Землі працівники районної бібліотеки для користувачів підготували інформаційну годину «21 березня – Всесвітній день Землі».
    Під час акції присутні мали можливість декламувати вірші на екологічну тематику. Глобальним проблемам екології був присвячений стенд "Екологія. Безпека. Життя" та книжкова виставка "Земля - наш спільний дім".
 
 

     Тож  бережімо нашу природу, нашу Землю, збагачуймо її  не тільки для себе, а й для інших. Не будьте байдужими до природи! Пам’ятайте: нас багато, а Земля одна.

Немає коментарів:

Дописати коментар