четвер, 17 березня 2016 р.

Пробація - як можливість реформування

       Виховання гідного громадянина України - один з основних напрямків районної бібліотеки. В Інтернет - центрі районної бібліотеки було проведено інформаційну годину "Пробація - як можливість реформування". На зустріч було запрошено психолога кримінально - виконавчої інспекції Богдану Циганин та фахівця соціальної роботи кримінально - виконавчої інспекції Івана Рейпаші. Вони познайомили присутніх з Законом України "Про пробацію" та розповіли про термін пробація. Пробація - це переважно юридичний термін, який з'явився майже 200 років тому як кримінально - правовий інститут  англосаксонського права і була різновидом умовного засудження або умовного звільнення. Впровадження в Україні пробації дозволить кардинально змінити вектор роботи з правопорушниками ще на етапі обвинувачення.
        З метою здійснення нагляду працівник пробації має право відвідувати у будь якому місці та на будь якій території осіб, до яких застосовано пробацію, або викликати їх та отримувати від них пояснення.
     Прийняття Закону України "Про пробацію" це лише перший крок на шляху до міжнародних стандартів у сфері юстиції. Чи набуде пробація в Україні ознак європейської системи у значній мірі залежить від подальших кроків її розбудови, від їх відповідності європейським принципам пробації, від уваги та підтримки цих кроків як на політичному рівні, сприяння суспільному розумінню та сприйняттю позитивної ролі пробації.

    Дана зустріч була спрямована на підвищення правової культури серед молоді, присутні мали можливість дізнатися про те, як адаптуватися в суспільстві, про правила поведінки в громадських місцях, ознайомити присутніх з адміністративним та кримінальним законодавством, для присутніх було оформлено книжкову виставку "Закон і право".



Немає коментарів:

Дописати коментар