вівторок, 10 березня 2015 р.

Конкурс з відбору адвокатів

Відповідно до пункту 1.1 статті 27 Розділу IV Закону України «Про безоплатну правову допомогу» (далі – Закон), конкурси з відбору адвокатів проводяться у відповідності до Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року №1362.
Організацію та проведення конкурсу (відповідно до пункту 1.8 статті 28 Закону) покладено на головні управління юстиції Міністерства юстиції в регіонах, які утворюють конкурсні комісії (у складі не менш як сім осіб), персональний яких формується з представників адвокатури, Мін’юсту, Координаційного центру, відповідного головного управління юстиції, центру з надання БВПД, а також суддів та представників громадських організацій (за їх згодою).
Оголошення про проведення конкурсу здійснюється шляхом оприлюднення інформації на офіційних веб-сайтах Мін’юсту, Координаційного центру, відповідних головних управлінь юстиції та регіональних центрів з надання БВПД та в місцевих ЗМІ не пізніше ніж за 30 днів до кінцевого строку подання претендентами заяв та документів, необхідних для участі у конкурсі.

Для участі у конкурсі претендент подає разом із заявою такі документи:
·         копії паспорта
·         копію реєстраційного номера облікової картки платника податків
·         копію свідоцтва про прав на зайняття адвокатською діяльністю
·         копію трудової книжки
·         копію документів про освіту
·         анкету за встановленою Мін’юстом формою
·         мотиваційний лист (до  500 слів) у довільній формі з підписом претендента.
Документи подаються претендентами у зазначений в оголошенні про проведення конкурсу строк відповідному головному управлінню юстиції, а також районним, районним у містах, міським (міст обласного значення), міськрайонним управлінням юстиції (з їх контактною інформацією можна ознайомитись тут).
Власне конкурс проводиться у три етапи:
1.      Розгляд конкурсною комісією поданих претендентами заяв і документів.
В ході даного етапу комісія оцінює подані документи згідно з критеріями досвіду адвокатської діяльності, спеціалізації адвоката, наявності або відсутності заяв (скарг) щодо поведінки адвоката та застосування до нього протягом останніх трьох років дисциплінарних стягнень; а також затверджує графік проведення індивідуальних співбесід (3 етап).
2.      Анонімне письмове тестування (проводиться одночасно у всіх регіонах).
Перелік питань для тестування претендентів під час другого етапу конкурсу затверджений наказом Міністерства юстиції від 30.10.2012 № 1582/5.
3.      Індивідуальна співбесіда з претендентом, під час якої оцінюються рівень його мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості та вміння представити приклади надання ним правової допомоги. Співбесіда в регіоні проводиться за графіком, затвердженим комісією.
На виконання наказу Міністерства юстиції України від 06 лютого 2015 року № 44/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», Головне управління юстиції у Закарпатській області повідомляє про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, у Закарпатській області.
Претенденти, які пройшли конкурсний відбір, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2012 № 8.
Відповідно до Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 № 1362, претенденти, які виявили намір взяти участь у конкурсі, повинні відповідати таким вимогам щодо їх професійного рівня:
-        наявність свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю;
-        знання нормативно-правових актів у сфері захисту прав людини;
-        знання норм процесуального та матеріального права;
-        знання та дотримання правил адвокатської етики;
-        вміння складати процесуальні заяви, скарги та інші документи правового характеру;
-        вміння працювати з правовими базами даних;
-        володіння державною мовою (володіння англійською мовою та/або мовами національних меншин, які на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці становлять значну частку населення, є перевагою);
-        досвід роботи (є перевагою).
Для участі у конкурсі необхідно особисто подати за встановленою Міністерством юстиції формою заяву разом з такими документами:
-        копіями паспорта громадянина України, облікової картки платника податків, свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, трудової книжки, документів про освіту;
-        біографічною довідкою та анкетою за встановленою Міністерством юстиції формою, а також мотиваційним листом (до 500 слів), у довільній формі за підписом претендента.
Увага! Зразки заяви, біографічної довідки та анкети розміщено на офіційному веб-сайті Координаційного центру з надання правової допомоги http://legalaid.gov.ua/ua/konkurs-advokativ/somyi-konkurs.
Заяви та документи, необхідні для участі у конкурсі, приймаються до 16 березня 2015 року Головним управлінням юстиції у Закарпатській області та управліннями юстиції:

Василь Шукаль
Великоберезнянське РУЮ

Немає коментарів:

Дописати коментар