неділю, 2 березня 2014 р.

Шевченкове слово сяє у віках

2014 рік в Україні - Рік Тараса Шевченка, в районі активно проводяться заходи, пов'язані з відзначенням 200 - річчя з дня народження Кобзаря. Тарас Шевченко - людина, чиє ім'я знає весь світ.  Він  до останнього подиху любив свою Батьківщину,  і був полум'яним патріотом. 9 березня 2014 виповнюється 200 років з дня народження великого «Кобзаря».  До цієї святкової дати в Ужоцькій сільській бібліотеці було проведено літературний марафон  «Шевченкове слово сяє у вiках».



Святково оформлена бібліотека. У портрета Т.Шевченка, прикрашеного вишиваними рушниками, розкладені картини, ілюстрації до його творів. Учасники заходу були поділені на три групи: літературознавці, мистецтвознавці і бібліографи. Кожна з цих груп отримала ряд запитань з певного періоду життя і творчості Т.Г.Шевченка. Активністю і розгорнутими відповідями відзначились такі читачі: Курей О., Караман М., Далекорій А., Фревлик Р., Яцола М., Кищак В. Не було забуто і творчість великого поета: присутні натхненно читали його вірші - «Заповіт», «Тарасова ніч», «Молитва», «У всякого своя доля» та інші. На вечорі також прозвучали пісні, написані на вірші Тараса Шевченка: «Садок вишневий коло хати», « Думи мої, думи ...» , «Реве та стогне Днiпр широкий ...».


До ювілею поета у бібліотеці була оформлена виставка – вернісаж «Творчість Т.Г.Шевченка : наша гордість і слава». У мудрих рядках віршів Т.Шевченка присутні відкрили для себе нові грані творчості Великого «Кобзаря».

Немає коментарів:

Дописати коментар