неділю, 9 березня 2014 р.

Геній української нації

В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
У бібліотеці-філії с. Малий Березний пройшла низка заходів присвячена цій події, користувачі бібліотеки мали змогу переглянути книжкову виставку «Геній української нації», в якій відображено видання поетичних, прозових і мистецьких творів Т.Г.Шевченка, а також література про життя і творчість поета. З користувачами юнацького віку було проведено літературну вікторину «Чи знаємо ми Шевченка?», для дорослих — літературні читання «Стежки творчості Кобзаря».


Також відвідувачі прослухали запис з церемонії відкриття пам’ятника Шевченку у В. Березному 1990 році, та виконали пісні під акомпонемент Козака Івана Юрійовича «Думи мої, думи», «Молитва» та «Кобзар на Верховині», слова та музику якої написав Козак Іван Юрійович в честь відкриття пам’ятника. Тарас Шевченко – насправді геніальний національний поет, який, мабуть, мав здатність бачити на століття вперед,своїми глибокими та непростими думками і почуттями ділився він з нами, більшість з яких ще й зараз є актуальними.


Немає коментарів:

Дописати коментар