вівторок, 8 жовтня 2024 р.

 

Щорічно 8 жовтня у деяких країнах відзначають веселе та смачне свято – День вареників, який присвячений приготуванню та вживанню дуже популярної української страви. Вареники традиційно вважалися селянською їжею, але згодом вони набули популярності та поширилися серед усіх соціальних верств, включаючи дворян у Європі.
Цікаві факти про вареники🥟🥟🥟
А ви знали, що перший пам’ятник варенику в Україні було відкрито у Черкасах 2006 року? І на честь його відкриття місцеві жителі зварили вареник вагою сімдесят кілограм та завдовжки сто сімдесят чотири сантиметри.
Ви не повірите, але одним із захоплень першого президента України є збирання незвичайних рецептів українських вареників. У колекції Леоніда Кравчука є вареники з начинкою з в’яленого банану, чайного листя, з язика жар-птиці, краба та вугра.
Сьогодні у світі існує понад п’ятсот різних варіантів вареників.
Найулюбленішою стравою української діаспори у всьому світі є, звичайно ж, вареники!
Щороку у Буковелі традиційно проходить фестиваль вареників, там же поставили рекорд із виготовлення найбільшого вареника зі снігу.
День вареників – це не лише привід насолодитися смачною стравою, а й можливість відзначити сімейні зв’язки та народні традиції. Це свято наповнює наші серця та шлунки радістю та теплом. Будь то в Україні, Польщі чи деінде, День вареників збагачує культурну спадщину і піднімає настрій кожному, хто бере в ньому участь.🥟🥟🥟



Немає коментарів:

Дописати коментар