пʼятницю, 8 липня 2022 р.

 


👪День родини – це не просто дата. Це усвідомлення того, наскільки важливими для суспільства, держави та кожної окремої людини є сімейні цінності. Саме в родині починається та розвивається людське життя. В сімейному колі формуються перші цінності, характер, світогляд.
✨8 липня відзначається православне свято – День Петра і Февронії. Їх здавна вважають покровителями родини та шлюбу. Це свято, по суті, було українським прототипом Дня закоханих, оскільки саме шлюб Петра і Февронії взято за канонічний зразок християнського подружжя.
👩‍❤️‍👨Вважається, що 8 липня – свято, коли добре одружуватися або брати заручини. А ось незаміжні дівчата, які прагнуть знайти свою половинку, покладаються на магічні сили, які, за повір’ям, панують на землі саме в цей день. І ворожать на своїх суджених.
🇺🇦 Тож недивно, що саме 8 липня обрали для святкування Дня родини в Україні. Це свято офіційно почали відзначати в нашій країні не так давно. 30 грудня 2011 року Президент України підписав Указ №1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят», в якому і зазначається, що 8 липня в нашій країні буде святкуватися День родини. Вперше його відзначали у 2012 році і потім вже щороку.
🌈Міжнародний день сім’ї відзначається з 1994 року. ООН встановила для нього дату – 15 травня. Тож в Україні про сімейні цінності згадуємо принаймні двічі на рік.
💐 Родина для кожного – це найдорожчі люди, які найбільше люблять і розуміють, навчають народній мудрості. У батьківській хаті прищеплюється любов до рідного мови, культури, бо саме сім'я є життєдайним джерелом споконвічно українських цінностей та традицій. Щиро вітаємо усіх з Днем родини!🇺🇦
P.S. В бібліотеці представлена книжкова виставка 📚 "Традиції для нащадків"💙💛



Немає коментарів:

Дописати коментар