суботу, 30 липня 2022 р.

 


30 липня в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми Він був заснований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

10 ФАКТІВ, ЯКІ ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ

  1. Торгівля людьми - це експлуатація людей з метою отримання вигоди.
  2. Як правило, жертви потрапляють у трудове, сексуальне або домашнє рабство.
  3. Торгівля людьми - найбільш доходна злочинна діяльність, що приносить щорічний дохід, оцінюваний в 150 мільярдів доларів США.
  4. Особливо вразливі ті особи, які через бідність або відсутність роботи мають намір в пошуках кращого життя погодитись на пропозицію роботи, пов’язану з переїздом в інший район чи за кордон.
  5. У сучасному рабстві перебувають понад 20 мільйонів людей.
  6. У більшості випадків люди стають жертвами торгівлі людьми через обман чи шляхом примусу.
  7. Злочинці - як правило, люди, яких жертви добре знають і довіряють їм.
  8. Коли люди стають об'єктами експлуатації, вони змушені працювати багато годин поспіль, або взагалі не отримуючи винагороди за свою працю, або отримуючи мізерну оплату. Крім того, жертви можуть нерідко піддаватися фізичному або психологічному насильству.
  9. Найчастіше у жертв забирають документи і примушують платити вигадані борги.
  10. Торгівля людьми - це глобальне явище, яке має місце прямо зараз в кожній без винятку країні.

Привабливі пропозиції з працевлаштування можуть виявитися пасткою торгівців людьми. Це означає, що зароблених коштів ви не отримаєте. Це означає, що вас можуть бити, залякувати та змушувати виконувати роботу, яку ви не хочете робити. 

   На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність. Щороку по всьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство.Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.





 


Немає коментарів:

Дописати коментар