суботу, 23 липня 2022 р.

 


Вітаємо з 55 річчям! 💐Бажаємо Вам ніколи не зазнавати мук творчості, часто зустрічати у себе в гостях Музу, завжди мати можливість з легкістю створювати твори, здатні знайти живий відгук у серцях числених читачів.
🇺🇦 Віталій та Дмитро Капранови – українські видавці, письменники, публіцисти, громадські діячі.
📌Народилися 24 липня 1967 року в м. Дубоссари, нині Молдова. Дитинство пройшло в Очакові Миколаївської області, там же у 1984 році закінчили середню школу.
📚Української мови у школі не вивчали. Крім загальноосвітньої, закінчили ще спортивну та музичну школи (греко-римська боротьба та фортепіано відповідно).
👩‍🎓 Вищу освіту отримували в уральському політехнічному інституті у Свердловську та московському енергетичному інституті за фахом «Технічна кібернетика».
🤵👰 У 1988 року одружилися на сестрах-близнючках.
Працювали на різних посадах у фармацевтичному та виноробному бізнесі.
🗒️ На початку 90-х у москві організувався потужний український діаспорний рух. Брати Капранови в цей час видавали московську українську газету «Тинди-ринди» та журнал української фантастики «Брати».
✍️Тоді ж почали писати свою першу книжку «Кобзар 2000». Над нею Капранови працювали 10 років, закінчили у 1998 вже у Києві, куди переїхали з Москви.
Видати свою книжку не змогли, тому вирішили самі стати видавцями. Перший книжковий проект Капранових – каталог книжок поштою «Книгоноша».
📢1999 р. Капранови організовують перший конкурс української гостросюжетної літератури «Золотий Бабай».
У 2000-му стартувало видавництво «Зелений пес», яке очолили Віталій та Дмитро. Першою книжкою став роман Леоніда Кононовича «Я, зомбі».
2001 р. вийшов «Кобзар 2000» братів з ілюстраціями Владислава Єрка.
📚Сьогодні видавництво «Зелений пес» видає понад 60 назв українських книжок щороку і є одним з лідерів на ринку художньої літератури.
✒️ Брати Капранови - українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі. Біографія письменника – це його книжки. Тож Брати на початку 90-х взялися за перо і почали писати свою першу книжку «Кобзар 2000». Писали 10 років. 2001-року нарешті видали з ілюстраціями Владислава Єрка. «Кобзар 2000» мав непоганий відгук і перевидавався вже 5 разів. Пізніше світ побачили книги «Приворотне зілля» (2004), «Закон Братів Капранових» (2007), «Щоденник моєї секретарки» (2011), «Забудь-річка» (2016), «Майдан. Таємні файли» (2017), «Справа Сивого» (2018), «Паперові солдати» (2019).
📚З творчістю письменників Ви може ознайомитися в нашій бібліотеці!


Немає коментарів:

Дописати коментар