середу, 9 березня 2022 р.

 


9 березня в Україні традиційно відзначають день народження Тараса Шевченка (208 років).
З цієї нагоди у нас експонується книжкова виставка "Поезії не змовкне джерело" та нагадує, що Шевченко – не лише "наше все", але й модерний та актуальний символ, справжній герой нації.
Великий Кобзар став одним з важливих символів української революції – слово Шевченка не загинуло, а сам він став символом боротьби багатьох поколінь українців за волю та Незалежність. Великий українець став одним з символів спротиву російській агресії.
Постать видатного українця шанована у всьому світі. На планеті існує майже 1400 пам'ятників Шевченку, а з 2014 року Кобзареві присвячено мурал – найбільший в Україні, аж на 570 квадратних метрів.
Тарас Шевченко і нині залишається серед найбільш популярних українців у світі. Репродукції картин Тараса Шевченка – на сучасних українських марках, по його творам знімають фільми ("Толока"), він стає самураєм, його цитують у популярні комп'ютерній грі S.T.A.L.K.E.R. 2, його слова лунають багатьма мовами світу, він і надалі є символом України та її національною святинею.📖






Немає коментарів:

Дописати коментар