четвер, 29 квітня 2021 р.

Велике свято Воскресіння

        Споконвіку Великдень вважається чи не найбільшим святом. Воно пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою.

У фойє будинку культури діє виставка пасхальної атрибутики «Велике свято Воскресіння».

Про походження свята та народні традиції, особливості відзначення Великодня в Україні розповідають видання, які представлені на презентованій книжково-ілюстративній виставці-інсталяції «Великдень іде – свято в душі несе». Відвідувачі виставки зможуть ознайомитися із книгами українських етнографів, які висвітлюють національні особливості українських Великодніх свят. 

З видань, представлених на виставці, ви дізнаєтесь, що потрібно покласти у великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.

   На відкритті виставки були присутні голова селищної ради - Богдан Кирлик, начальник відділу освіти, культури,  молоді, спорту та соціального захисту населення Іванна Ромочуська - Караван



  Свої роботи на виставці представили: центральна бібліотека, центральна дитяча бібліотека, дитяча школа мистецтв, бібліотеки сіл: Забрідь, Княгиня, Стричава, Р.Пастіль, К.Пастіль та будинок культури.


Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового запрошуємо вас до перегляду книжково-ілюстративної виставки-інсталяції  «Великдень іде – свято в душі несе» і ви отримаєте багато позитивних емоцій від спілкування з книжковими виданнями, представленими на експозиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар