четвер, 20 червня 2019 р.

“Отче, прости їм…”

   20 червня у бібліотеці філії с. Ставне було проведено презентацію нової книги Івана Моняка “Отче, прости їм…”, яка побачила світ у 2019 році.


   У книгу ввійшли історичні довідки, архівні матеріали та автобіографія греко – католицької церкви с. Ставне.

  Ведучі свята Михайлюк Євфімія та Чорняк Сільвія ознайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом Івана Петровича Моняка.


  Як розповідали старожили села, парох Іван Скиба дуже багато зробив для села та його вірників. Добрий слід залишив після себе. І.Скиба організував у селі церковний хор.
Привітати автора з виходом нової книги прийшли його друзі та колеги: Василь Канюк, Олена Костенко, отець Сергій Далекорій, Ірина Шелемончак, Олексіна Небесник  та інші.
Про важке життя сім’ї І.Скиби розповіла дочка Едіта Іванівна. Вона поділилася спогадами про свого батька, своє дитинство, важкий шлях своєї родини.


З словами вдячності Івану Моняку виступила онука Івана Скиби, та наголосила, що завдяки духовним цінностям, працелюбності, наполегливості в досягненні поставленої мети Івану Моняку вдалося по крупиночці зібрати досі ще мало відомі яскраві перлиночки з історії греко – католицької церкви с. Ставне.



Подякував за написання книги І.Моняку отець Сергій та Василь Канюк, які побажали письменнику міцного карпатського здоров’я. Нехай зозуля накує йому довгих та плідних років життя та творчих здобутків.

З словами вдячності автору виступила директор ЦБС О.Костенко, яка подякувала Івану Петровичу за властиве уміння бачити красу довкола, захоплюватись, милуватись, дивуватись не якоюсь небаченою досі екзотикою , а здавалось би , простими явищами природи, які ми спостерігаємо мало не щодня. Вам щире «Дякуємо» від цілої бібліотечної родини добра побажати, хай Бог допоможе у всіх ваших справах, 
 Після презентації книги присутні мали змогу отримати  книги Івана Моняка з автографом автора.

Творчість письменників рідного краю безцінна. Читаючи їх твори, ми ще більше розуміємо і відчуваємо красу і неповторність рідної землі, вчимось розуміти найголовніше — добро наших сердець, чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно, бо вони стали найдорожчими людськими цінностями.

Немає коментарів:

Дописати коментар