четвер, 18 жовтня 2018 р.

Сільська бібліотека – загальнодоступний інформаційний центр


     18 жовтня на базі бібліотеки філії с.М.Березний відбувся районний семінар для сільських бібліотекарів на тему «Сільська бібліотека – загальнодоступний інформаційний центр».



    Учасників семінару гостинно зустріли кращі читачі бібліотеки хлібом-сіллю та композицією «У гостях у бібліотеці». 



   Семінар відкрила начальник відділу культури Неля Глодан, яка наголосила, що бібліотеки завжди виконували і виконують важливу місію – вони є дзеркалом і пам’яттю народу, держави, духовними скарбницями людства. Їх призначення - забезпечити вільний доступ громадян до інформації, знань, залучати до цінностей національної і світової культури, науки та освіти, що зберігаються у їх фондах, відкрити дорогу мільйонам співвітчизників до самовдосконалення, всебічного розвитку особистості, що гарантує Конституція України. 


   Учасники семінару мали можливість ознайомитися з діяльністю бібліотеки у співпраці з благодійним фондом «Матері – дітям» (голова фонду Наталія Рапа – Мордованець), якій було вручено подяку за співпрацю.

    Директор районної бібліотечної Олена Костенко оголосила програму семінару та виступила з доповіддю «Бібліотека – центр регіональної інформації як складова соціальної функції бібліотеки».

З консультаціями для бібліотечних працівників виступили працівники районних бібліотек «Виклики сучасності: інноваційні ідеї в діяльності бібліотек по роботі з юними користувачами» заступник директора з питань обслуговування дітей М.Ю.Ганусин, «Інформаційна зона - обов’язкова складова публічної бібліотеки» методист ЦРБ Т.В.Лазорець,  «Сучасні аспекти діяльності бібліотек на допомогу екологічному вихованню населення» зав. відділом обслуговування Х.П.Гундертайло,  «Система каталогів та картотек в бібліотеках - філіалах» зав. відділом комплектування та обробки документів У.Ю.Рогач, «Інформаційні технології та створення власних інформаційних продуктів» системний адміністратор  С.С.Устінов Програма семінару була надзвичайно насичена. 





Поділилися  досвідом роботи бібліотеки філій:«Обслуговування користувачів сільської бібліотеки: традиції та інновації» зав. бібліотекою с.Кострино, «Краєзнавча діяльність сільської бібліотеки» зав бібліотекою с.Б.Пастіль, «Бібліотека – майданчик соціального партнерства» зав. бібліотекою с.Сіль.



Завідуюча бібліотекою с. М.Березний  Лідія Пекар ознайомила присутніх з роботою бібліотеки відео презентацією «Сільська бібліотека: час нових підходів» та провела цікаву екскурсію своєю бібліотекою, в оформлення якої вклала всю свою душу.


     На закінчення семінару відбулась година професійного спілкування між сільськими бібліотекарями «Спілкуємося. Вчимося. Працюємо по - новому».
    Районний   семінар бібліотечних працівників пройшов плідно і цікаво, та сприяв підвищенню професійного рівня фахівців у галузі бібліотечної справи, а також покращенню якості бібліотечних послуг. Зміст і діяльність бібліотеки-філії, справили позитивне враження на учасників семінару.

Немає коментарів:

Дописати коментар