понеділок, 29 липня 2013 р.

Святині українського народу


   Хрещення Київської Русі – одна з найвизначніших подій в історії духовного та культурного розвитку нашого народу.

    Запровадження в Київській Русі в 988 році князем Володимиром Великим християнства, безперечно, було великою історичною подією не лише для Києва, але й для всієї країни і навколишніх держав. Воно визначило перемогу феодальних стосунків Київської Русі над відживаючим родовим ладом і зіграло позитивну роль у розвитку древньоруської культури та підвищенні авторитету серед більшості країн, де християнство існувало і було прийняте раніше.
    В читальній залі районної бібліотеки організовано книжкову виставку  історичної літератури, художніх творів, присвячених історії християнства "Християнство : історія та сучасність" .




        Протягом тижня у Інтернет - центрі районної бібліотеки було проведено цикл віртуальних мандрівок "Святині українського народу".


 
          Працівники бібліотеки зробили екскурс в історію Київської Русі, зазначивши, що перші бібліотеки були при церквах, а в них зберігалися тисячі рукописних книг. Завдяки їм ми й знаємо історію, як князь Володимир у 988 році хрестив Київську Русь.

        Користувачі мали змогу познайомитися з "Святинями Києво - Печерської лаври", "Православними храмами України", "Святинями Софії Київської", "Православними чудесами ХХ століття", "Життям святих".







Немає коментарів:

Дописати коментар